Фінансова піраміда у формі будівельної імперії у Вінниці: 20 об'єктів та тисяча обшуканих власників майбутнього житла

Новини ринку, нові статті на сайтах, події та інше
Ответить
admin
Site Admin
Сообщения: 3
Зарегистрирован: Пт апр 29, 2022 11:55 am

Інвесторам було обіцяно, що вони будуть заселені не пізніше 3 -го кварталу наступного року. Однак через те, що будівництво рухається занадто повільно, деякі вкладники в 2023 році зв’язалися з правоохоронними органами з заявами про шахрайство з боку розробника.

ЖК "Джерельний", як і два десятки інших об'єктів будівництва, асоціюється з відомим підприємцем Вінниці Володимиром Адамчуком. Схеми будівництва нагадують фінансові піраміди, тому важко передбачити реальні терміни введення в експлуатацію та результат, який інвестори зрештою отримують.

Через півтора року після обіцяного введення в експлуатацію.

За даними інвесторів ЖК "Джерельний", раніше їм гарантували житло, де повинно було бути 9 триповерхових будинків, два ігрові майданчики, стоянки, власна розвинена інфраструктура, газ, водопостачання та каналізація до осені 2021-го, коли це буде можливо заселитися. Так, більшість житла в Україні побудовано в сіру. ЖК "Джерельний" не є винятком. Люди купували «долі» у власників земельних ділянок - з надією, так що пізніше - після завершення будівництва, вони стануть власниками певної частки загального будинку.

Однак у тому ж 2021 р. плани забудовника змінилися. По-перше, він почав будувати десятий будинок на території, де не передбачався дитячий майданчик. На цьому етапі загальне будівництво припинилося. Забудовник перестав згадувати попередньо погоджені терміни. Коли інвестори почали «задавати питання» щодо термінів, наприкінці 2021 року вони досягли компромісу з бізнесменом Адамчуком, з юристами та фахівцями в інших сферах. На одній із цих зустрічей Володимир Миколавич визнав, що він є фактичним власником будівництва, хоча інвестори підписали договори з іншими компаніями. Також на початку 2022 року бізнесмен пообіцяв надати чіткий план роботи з датою їх завершення.

"Переговори" з забудовником закінчилися обіцянками, упродовж тривалого часу будівельні роботи не проводилися. Як виявилося, будівельники також не отримували зарплатню за виконані роботи, а борги за роботу накопичувалися. Підрядникам було обіцяно виплатити квадратні метри в нових будівлях. Однак через постійне гальмування ніхто нічого не отримував.

У 2022 році офіси Агентства з нерухомості почали закриватися, які й були посередником з забудовником. У той час інвестори були переконані, що жоден з обіцянок Адамчук не буде виконувати. Наприкінці минулого року вкладники почали скаржитися на розвиток ЖК "Джерельний" до всіх видів органів влади - у місцеві органах влади, прокуратури та поліції.

Однак, звичайно, у першій десятці заяв про шахрайство, прізвище бізнесмена не вказується, оскільки офіційно домовленості не підписалися з ним. Поки претензії висунуті колишнім власникам земель, ріелторам. Навіть у випадку судового розгляду та доказів провини, офіційні виконавці будуть в боргах.

До речі, серед інвесторів ЖК "Джерельний", які вважають себе обманутими, є сім'ї захисників, які зараз воюють на східному фронті.

Дім серед багнюки

Як виглядає зараз, розміщений весною? з шосе Барського, тонка недобудована вулиця Джерельна яка веде глибоко вліво, зліва, з яких є десять будинків для 240 квартир. Навколо багнюки, калюжі, бетонних плит залишаються на милість людські долі ...

Жоден з будинків не є газовим. Труба, пофарбована жовтою фарбою на фасаді будинків, свідчить про те, що частина роботи виконується. Однак немає загального газопроводу з «введенням» біля шосе Барського, де він повинен під'єднатися до мережі. Немає систем водопостачання та каналізації, а також електрифікації. Внутрішня робота в будинках частково завершена, але стан штукатурки після зими без обігріву вже є незадовільним.
До речі, внутрішня робота триває лише в кількох будинках. Мешканцям обіцяли встановити котли. Поки вони встановлені лише третині квартир.

Без обігріву деякі будинки почали погіршуватися з зовні. 

"Фінансова піраміда" у формі будівництва "Імперія"

Будівництво "Імперія", пов'язана з В. Адамчуком, також відома через циліндр із забороненої партії " Опозиційна платформа - За життя " у 2015 році в регіональних та міських радах, наразі має близько 20 об'єктів на різних етапах будівництва.

Якщо їм потрібно здійснити комунікації до "весни", побудувати каналізаційну систему, завершити внутрішні роботи та зробити всі виправлення, то часу обмаль. Масово в центрі міста заливається лише фундамент. І на "Слов'янці" є багато незавершених будівництв - на вулиці. Дмитра Майбороди, Лялі Ратушної, Академіка Павлова, вул.Трамвайна, а також на масиві "Свердловський", Царське Село.

Тому загальна кількість інвесторів, які вважають себе обманутими, обчислюються сотнями, якщо не тисячами. У будь-який час люди, які втомилися від очікування житла, можуть «вибухнути», адже не всі купують нерухомість, щоб інвестувати в гроші та перепродати її. Частина чекає на заселення.

Сьогодні "Імперія" працює відповідно до постійної схеми місцевої Вінницької влади яка скоріш також має частку в даній схемі.

Відповідно до матеріалів
Ответить